Hela Huset Hellström

Huset Hellström har blivit för litet. Här får ni därför följa hela vägen till hur det nya huset Hellström blir till! Vi hoppas att det inom två år skall stå ett färdigt spira 211, från Hjältevadshus på en solig tomt vid en liten badsjö strax utanför Göteborg.

Planlösningsproblem

Publicerad 2015-05-08 22:07:14 i Allmänt,

Pllanlösningstrubbel. Det är svårt att planera en bra planlösning för övervåningen. Drömmen är att få plats med fyra sovrum, ett kontor, två förråd, allrum, matsal och allrum fördelat på de båda planen. Kan låta simpelt när man har 211m2 att spela på men med vinklar och snedtak är det inte helt lätt, idéer mottages tacksamt!

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Nya huset

Publicerad 2015-05-12 08:09:17

Hej! Utrymmet är alltid en bristvara oavsett hur stort man bor. Vi får ha en maximal byggyta om 100 kvm och vi får inte ha mer än en våning och loft, för att få in 4 sovrum, allrum, rymlig matplats osv på den ytan har vi anlitat en arkitekt för vi hittade inga standardhus på marknaden som ens var i närheten att uppfylla våra önskemål. Vi tycker vi har lyckats och vi väntar nu på besked om bygglov. Mitt tips till er är att försöka tänka "outside the box". Helt enkelt skissa på de mest konstiga sätt på övervåningen, sena rum, runda rum, ja det är bara ert huvud som sätter begränsningen. Lycka till!

Svar: Tack! Ja det blir nog precis som du säger att det är klokt att koppla in en arkitekt innan vi bestämmer oss helt och fullt... Man skall göra det man är bra på och att rita hus ligger långt utanför min expertis.. Ps. fin blogg du har =)
helahusethellstrom.blogg.se

Postat av: Sofia

Publicerad 2015-06-02 23:16:42

Hej!
Vad roligt att hitta några fler som ska bygga spira 211. finns inte alltför många bloggar om just den husmodellen. Vårt spira 211 kommer i december =)
Vi kommer att ha 3 sovrum + stort allrum + bad på övre plan. På nedreplan kommer vi ha sovrum, allrum, matrum och walk-in-closet (ev. kontor också).
Vi har tittat väldigt mycket på de som bygger spira 168 för att få idéer till övervåningen. Sedan finns ju även möjligheten att göra ett extra rum i vinkeldelen, liknande det i spira 122.
Ska bli spännande att följa ert bygge!

Mvh sofia

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-28 13:32:11

Vi bygger också ett vinkelhus och mitt tips är att se över möjligheten att "förhöja vägglivet" för att få tvåvåningskänslan.

Postat av: Anita

Publicerad 2015-09-14 23:44:45

Hej! Vi bygger också ett vinkelhus och hade det kämpigt med planlösningen. Mitt tips är att kika på alla husleverantörers planlösningar för vinkelhus och försök sätta ihop något eget. Vi bygger med VårgårdaHus och fördelen då är att du får bygga/ta bort väggar så mycket du vill utan extra kostnad!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela