Hela Huset Hellström

Huset Hellström har blivit för litet. Här får ni därför följa hela vägen till hur det nya huset Hellström blir till! Vi hoppas att det inom två år skall stå ett färdigt spira 211, från Hjältevadshus på en solig tomt vid en liten badsjö strax utanför Göteborg.

Ågren och ångest

Publicerad 2015-05-27 21:16:00 i Allmänt,

Detta med att planera husbygge tär lite på krafterna. Jag är så vankelmodig, ena stunden längtar jag som tusan på att få komma igång och andra stunden undrar jag om vi verkligen skall ge oss in på denna resa. Det blev inte lättare av att vi besökteden tilltänka tomten i helgen. Tomten är jättefin, lite blöt i ena änden men den har stora potential! Dock undrar vi om det verkligen är så klokt med ett vinkelhus trotts allt? Det är svårt att få till den ultimata planlösningen, vi skulle behöva lägga till ett antal fönster och en takkupa för att komma i närheten av det vi vill ha och då drar det iväg i pengar. Och om vi nu skall dra igång vårt livs största ekonomiska risktagande så måste slutresultatet bli nästintill perfekt och riktigt så känns det inte... i vart fall inte ännu... det kanske kan bli? Shit vad svårt detta är! Helgens velande slutade i att vi bestämde oss för att åka och titta på ett tvåplanshus innan vi bestämmer oss slutgiltigt. Solid 194 också detta från Hjältevadshus. Med små justeringar kan planlösningen på detta hus bli riktigt bra för oss, alla sovrum och förråd ryms trots färre kvadrat. Men köket är litet? Exteriören är jag inte helt bekväm med ännu. Och hur skall man placera det på tomten för bästa solläge? Och varför hittar jag bara en massa nackdelar. Ledsen för rörigt och knappast konstruktivt inlägg men tankarna bara maler just nu...

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Nya huset

Publicerad 2015-05-28 20:02:15

Solid 194 i New England style är ju jättefint! Förstår att ni velar, men som ni säger det är viktigt att det blir perfekt! Måste ni välja Hjältevadshus eller är det bara att ni gillar leverantören?

Svar: Vi måste välja Hjältevadshus, och enbart ur s-serien, det är bundet till tomten. Tror det bidrar till oron, känslan av inte riktigt kunna välja själva. Fast vi gillar Hjältevadshusen, bra hus och vi har fått bra kontakt med vår säljare det är inte nödvändigtvis negativt.
helahusethellstrom.blogg.se

Postat av: Nya huset

Publicerad 2015-05-28 20:48:14

Ja, då blir det ju lite knepigare. Men säg det bygge som inte har begränsningar. Vi har ju kraftiga begränsningar genom detaljplanen och det har inneburit att vi i slutändan valde bort alla standardhus och lät en arkitekt rita vårt drömhus...som alltså inte är vårt totala drömhus men vårt drömhus under de förutsättningar vi har. Helt enkelt man måste kompromissa och väga fördelar mot nackdelar.

Postat av: Lovisa

Publicerad 2015-06-26 22:40:05

Det kommer bli jätte bra vilket hus ni än väljer/valt😊 Vi har valt ett vinkelhus, kan inte bli mer nöjda. Ändrade oss x100 angående huset då det som sagt kostar en del men resultatet blev bra 😊

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela